Gepubliceerd op

Flashback: Jaak wint 24 uur van Zolder

16 juni 2019. Wij bij TTHZ CT weten al langer dat Jaak een pure ultra-atleet is: geen afstand is lang genoeg voor Jaak. Maar wat hij nu gepresteerd heeft, tart zelfs onze verbeelding. OK, hij was goed voorbereid: met meer dan 16000 km op de teller op minder dan een half jaar tijd, waaronder enkele dagritten van meer dan 500 km kan je wel stellen dat Jaak zijn huiswerk goed gemaakt had. Enkele weken in Malaga en de "trainingsstage" met de TTHZ-makkers in Rosas zetten de puntjes op de i.

Jaak startte sterk en volgde de hoofdmacht maar liefst 4 uur tegen een gemiddelde van 42 km/u. Opkomende krampen verplichtten hem om te temporiseren waarna zijn makkers van TTHZ CT een aangepast tempo ontwikkelden. Zijn familie zorgde voor een uitgekiende bevoorrading. Eén voor één passeerde Jaak zijn concurrenten uit de Solo +-categorie. Op twee uur van het slot kwam zelfs de leider uit de jongeren-categorie solo's in het vizier. Ronde na ronde verkleinde Jaak het verschil en op 20 minuten van het einde wist Jaak zich leider van de Solo's overall ! Hij heeft op 24 uur 826 km afgelegd...

Zelden hebben we Jaak zo gelukkig gezien. Maandelange voorbereiding hebben dit mogelijk gemaakt. De champagne-douche was meer dan verdiend !!