Numero 5! Met sprekend gemak rolt koning Tadej Pogacar alles en iedereen op tijdens beklijvende slotklim

10 hours 4 minutes ago
Zijn overwinningen zijn nog net op één hand te tellen. Kannibaal Tadej Pogacar boekte vandaag tijdens de ingekorte zestiende rit van de Giro zijn vijfde overwinning. De leider knalde na een lang kat-en-muisspelletje iedereen voorbij op de slotklim. De jonge aanvaller Giulio Pellizzari werd tweede, Dani Martinez (3e) doet een zaakje in het klassement.
sporza - Vrt

Tadej Pogacar doet Pellizzari zijn roze trui cadeau: "Ik bewonder Pogi enorm"

10 hours 24 minutes ago
De Sloveense alien Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) boekte vandaag al zijn vijfde ritzege in deze Ronde van Italië. Na afloop was er een bijzonder moment, toen Pogacar zijn roze trui en bril cadeau gaf af aan Giulio Pellizzari ,die net tweede werd. De jonge Italiaan zijn blik sprak boekdelen tijdens de "swap".
sporza - Vrt

Dylan Groenewegen slingert zich in verraderlijke finale naar winst in de Ronde van Limburg, De Lie bijna uit de bocht

15 hours 48 minutes ago
Dylan Groenewegen was niet alleen de sterkste, maar ook de slimste in de Ronde van Limburg vandaag. De Nederlandse sprinter friemelde zich in de finale behendig uit de hectiek. Waar zijn concurrenten - waaronder Arnaud De Lie (3e) - collectief bijna uit de laatste verraderlijke bocht gingen, vloog Groenewegen voor het eerst sinds januari nog eens naar een overwinning.
sporza - Vrt

Onfortuinlijke Biermans start niet meer na val in ravijn voor rustdag

17 hours 53 minutes ago
De Giro zit erop voor Jenthe Biermans. De Belg van Arkéa-B&B maakte eergisteren in de afdaling van de Passo del Mortirolo een zware val. Hij belandde 25 meter diep in een ravijn. Met de hulp van enkele ploegen raakte hij daaruit en reed hij de rit nog uit. Maar het was zijn laatste wapenfeit.
sporza - Vrt

Rennersvakbond vraagt Giro om rit aan te passen door ijskoude temperatuur en sneeuw: "Grote gezondheidsrisico's"

19 hours 28 minutes ago
Grote bezorgdheid in het Giro-peloton over de barre weersomstandigheden voor rit 16. De Stelvio moest daarin het dak van de Italiaanse rittenkoers vormen, maar die werd al geschrapt door hevige sneeuwval. Al blijkt de alternatieve route nu ook niet vrij van ijzige regen en sneeuw. "Gezien de huidige voorspellingen, vragen we een wijziging in het parcours", klinkt het bij de rennersvakbond.
sporza - Vrt
20 minutes 28 seconds ago
Sporza
Abonneer op Sporza-feed